Тристъпково облекчаване на мерките предстои да се случи в България. Първата

...
Тристъпково облекчаване на мерките предстои да се случи в България. Първата
Коментари Харесай

Краят май идва! Анонсираха мащабно разхлабване на мерките у нас

" Тристъпково облекчение на ограниченията следва да се случи в България. Първата стъпка, която ще влезе в действие от 24 февруари, дава опция на всеки притежател на обект с публично предопределение да позволява посетителите без зелен документ, като условието остава за чиновниците. Допуска се визитата на до 12 деца при присъствени езикови образования, центрове за развиване на личността - това са организации, които дълго време бяхме ограничавани.

От 5 март влиза втората стъпка - напълно отпадане на зеления документ в обекти, всеки ще може да ги посещава. Изискването остава за персонала. Провеждането на присъствени езикови и обучителни занимания стават при условие за физическа отдалеченост и постоянно проветряване без каквито и друго да е ограничавания. Допуска се разбъркване и на паралелки.  Провеждането на граничния здравен надзор също ще се трансформира - всеки ще може да влиза в страната, със зелен документ, какъвто и да е той, безпрепятствано.

На 20 март се очаква посещенията на действия и услуги да може да се прави без ограничавания. Присъственото образование в университетите също няма да изисква зелен документ.

Не чака появяването на нови варианти, които да извърнат обстановката. Оставаме в подготвеност! Маските ще отпаднат последно. За учениците - това тестване няма да е постоянно, само че би трябвало да сме сигурни, че процентът на засегнатите е невисок, с цел да бъде отстранена и тази мярка " Това сподели основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев на конференция в Министерски съвет.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР